Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018

Η άποψη του The Book Time για το βιβλίο " Στεφάνι για εννέα μούσες " της Αγγελικής Κακανιάρη. Εκδόσεις Ωκεανός

" Στεφάνι για εννέα μούσες "


Συγγραφέας : Αγγελική Κακανιάρη
Εκδόσεις: Ωκεανός 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Θάλεια, Ουρανία, Ερατώ... Η Θάλεια θα χαθεί στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, μ’ ένα φουστάνι στο χρώμα τ’ ουρανού κι ένα στεφάνι με ολόλευκα κοχύλια.
 Εννέα μούσες, εννέα αέρινες υπάρξεις, στη φημισμένη σχολή χορού Ήριννα Μάγιερς, στα περίχωρα του Λονδίνου, μετατρέπονται σε καλλιτεχνικά αριστουργήματα μιας άλλης εποχής.
     Ο νεαρός εγκληματολόγος Μάριος Δαλμάς, έχοντας στο πλευρά του την εκρηκτική Ήριννα, θα μπλεχτεί στα δίχτυα ενός συγκλονιστικού μυστηρίου από τα βάθη του χρόνου, όπου η ομορφιά και η τέχνη αναμετρώνται σε κάθε βήμα, με τη ζωή και το μοιραίο...

Ένα συναρπαστικό αστυνομικό μυθιστόρημα
με φόντο το χορό, το μαγικό κόσμο
της φωτογραφίας, το πάθος για εκδίκηση
κι έναν ανατρεπτικό έρωτα
που κόβει την ανάσα.

Η άποψη  του  The Book Time  μέσα από την  ματιά της Τασούλας Γεροστάθη:

Μια μοιχεία,ένας όρκος σιωπής,η διαίσθηση πως τίποτε δεν είναι δεδομένο και ένα ταξίδι ελευθερίας που τελειώνει....!Γιατί στα βάθη του χρόνου γλυκοκοιμούνται οι απαντήσεις.
Σχολή χορού Μάγιερς...Ο χορός αποφοίτησης για εννέα όμορφες,αέρινες μπαλαρίνες που θα ενσαρκώσουν τις εννέα μούσες της αρχαιότητας με δέκατη μούσα,τη Σαπφώ,που θα την υποδυθεί η Ήριννα η δασκάλα και διευθύντρια της σχολής.Οι προετοιμασίες στο κορύφωμα με την έναρξη της νέας σεζόν.

Κάποιος έχει άλλα όνειρα!Προσπαθεί να βρεί τη δική του επιβεβαίωση,τη δική του τελειώτητα μέσα απο το φόβο που σκορπά για την εκδίκηση που οραματίζεται!
Όταν το υποσυνείδητο συναντά το συνειδητό,ο δολοφόνος ντύνει μια μια τις μούσες του με αέρινα φορέματα στα χρώματα που τους ταιριάζει και τις καλεί να ποζάρουν στο φωτογραφικό φακό του,για να κρατήσει ετσι για εκείνον το απόλυτο,την ομορφιά,την νιότη!
Τότε ο Μάρκος εγκληματολόγος που έρχετε να βοηθήσει στην υπόθεση και να εξιχνιάσει την παράνοια του δολοφόνου,μπλέκει με την Ήριννα σε ένα ερωτικό παραλλήρημα χωρίς μέλλον!Τα παιχνίδια του μυαλού και της μοίρας δεν τα ελέγχει κανείς όμως.
Τι κρυμμένα μυστικά κρύβει το μπαούλο στη σοφίτα της σχολής;
Ποιός όρκος σιωπής δένει το παρελθόν με το παρόν;
Ποιός μπορεί να προβλέψει τα μελλούμενα;


Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που κρατάει τον αναγνώστη φυλακισμένο έως την τελευταία σελίδα

Ευχαριστούμε τις εκδόσεις ΩΚΕΑΝΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου