Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018

Η άποψη του The Book Time για το βιβλίο " Καρυδότσουφλο " του Ίαν Μακ Γιούαν. Εκδόσεις Πατάκης

" Καρυδότσουφλο " 


Συγγραφέας :  Ίαν Μακ Γιούαν
Εκδόσεις Πατάκης


Λίγα λόγια για το βιβλίο :H Τρούντυ έχει προδώσει τον σύζυγό της, τον Τζον, έναν ευαίσθητο διανοούμενο, ποιητή και εκδότη, που εξακολουθεί να την αγαπά. Όμορφη, κακομαθημένη και έγκυος στο παιδί τους, η Τρούντυ εξακολουθεί να ζει στο οικογενειακό τους σπίτι -μια ανεκτίμητης αξίας λονδρέζικη έπαυλη που έχει αρχίσει να καταρρέει-, έχοντας συνδεθεί ερωτικά με τον αδελφό του Τζον, τον πληκτικό και ανόητο Κλοντ. Οι δυο τους εξυφαίνουν ένα σατανικό σχέδιο για να απαλλαγούν από τον ενοχλητικό σύζυγο και να κληρονομήσουν την περιουσία. Όμως υπάρχει ένας μάρτυρας των δολοπλοκιών τους: το φιλοπερίεργο έμβρυο, που παρακολουθεί και ακούει τα πάντα μέσα από τη μήτρα της Τρούντυ.
Μια κλασική ιστορία φόνου και εξαπάτησης, αφηγημένη από τον πιο ασυνήθιστο αφηγητή, ένα αγέννητο παιδί. Ένα θαυμάσια δομημένο θρίλερ, γεμάτο αναφορές στον Σαίξπηρ αλλά και στη σύγχρονη αγγλική ποίηση, γραμμένο από έναν μάστορα του είδους.

Η άποψή μας για το βιβλίο μέσα από την ματιά της Τασούλα Γεροστάθη

Ο γάμος της Τρούντη και του Τζον περνάει κρίση. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που θέλει να ξεφορτωθεί τον ευαίσθητο ποιητή και να είναι με τον Κλοντ τον αδελφό του.Η περιουσία όμως είναι δελεαστική και ο απλός χωρισμός θέτει την έγκυο μητέρα εκτός αυτής.Η δολοφονία είναι μονόδρομος! Η κατάσταση περιπλέκει όταν ο Τζον εμφανίζει την Ελοντί, μια πανέμορφη ποιήτρια με την οποία έχει σχέση και ζητάει από την Τρούντη να του αδειάσει την έπαυλη.Το κεντρί της ζήλιας μπαίνει βαθιά μέσα και το σχέδιο πρέπει να μπει σε εφαρμογή άμεσα! Το αγέννητο μωρό που έχει άποψη επί παντός επιστητού,θέλει πάση θυσία να αποτρέψει την δολοφονία!Είναι ικανό να το κάνει;Αυτό το μωρό προσπαθεί μέσα από τον αμνιακό σάκο του να σώσει τον πατέρα του πριν καν τον γνωρίσει!Ο κεντρικός ήρωας ουσιαστικά του βιβλίου αφηγείται την καθημερινή πορεία του λίγο πριν έρθει στο φως και αντικρίσει τον ήλιο.
Ευχαριστούμε τις εκδόσεις Πατάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου