Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018

Η άποψη του The Book Time για το βιβλίο " Όλοι γι αυτό μιλούν " της Φάνη Φλαγκ. Εκδόσεις Ωκεανός

 " Όλοι γι αυτό μιλούν " 

Συγγραφέας : Φάνη  Φλαγκ
Εκδόσεις : Ωκεανός
Λίγα λόγια για το βιβλίο :


New York Times best seller  
Έλμγουντ Σπρινγκς.  Μια συνηθισμένη μικρή επαρχιακή αμερικάνικη πόλη. Όμορφη, γραφική, με χαριτωμένους κατοίκους. Κι όμως, κάτι παράξενο συμβαίνει στο νεκροταφείο της…  Μια νύφη δι᾽αλληλογραφίας, η Κατρίνα. Ένας γοητευτικός σύζυγος, ο Λόρντορ Νόρτστρομ.
          Και γείτονες, πολλοί γείτονες, που βλέπουν, ακούν, παρακολουθούν και ψιθυρίζουν… `Ανθρωποι που ζουν, ερωτεύονται, φέρονται με μυστηριώδεις και απρόσμενους τρόπους… και πεθαίνουν...
          Ο Λόρντορ Νόρντστρομ δημιούργησε, όχι μόνο μια ζωντανή πόλη που γνώρισε ευημερία και πρόοδο και μετά τον θάνατό του, αλλά και έναν όμορφο χώρο αιώνιας ανάπαυσης για την οικογένεια, τους φίλους και τους γείτονές του, όταν θα ερχόταν το πλήρωμα του χρόνου, φυσικά!  Στο Στιλ Μέντοουζ συμβαίνουν αλλόκοτα πράγματα και όλοι στην πόλη μιλούν γι' αυτά.
Με εφόδια τη ζωηρή φαντασία, την ευρηματική πένα  και τη βαθιά κατανόηση του χαρακτήρα και της καρδιάς των ανθρώπων, η λατρεμένη Φάνη Φλαγκ υφαίνει μια αξέχαστη ιστορία για τη ζωή, τη ζωή μετά τον θάνατο,
και όλα όσα συναρπαστικά συμβαίνουν σε απλούς ανθρώπους. Στο 
Όλοι Γι' αυτό Μιλούν, μας θυμίζει  πως η κοινότητα είναι πνοή, η ζωή ένα δώρο και  πως η αγάπη δεν πεθαίνει ποτέ.


Δωρεάν απόσπασμα Η άποψή μας για το βιβλίο :


Στα είκοσι οκτώ του χρόνια ο Λόρντορ Νόρντστρομ φεύγει από τη Σουηδία και πάει στην Αμερική με σκοπό να αγοράσει γη! Βρίσκεται στο νότιο Μιζούρι λοιπόν και αποφασίζει πως εκεί θα στήσει μια νέα αγροτική κοινότητα, γι' αυτό το λόγο λοιπόν βάζει αγγελία και καλεί και άλλους ανθρώπους να έρθουν προς εγκατάσταση! Σιγά σιγά στήνετε μια μικρή κοινωνία η οποία χάρη στο όραμα του Λόρντορ αποστάσεις τα πάντα σιγά σιγά! Ο ίδιος βρίσκει νυφη δια αλληλογραφίας την Κατρίνα και στήνουν τη γαλακτοβιομηχανία τους γλυκό τριφύλλι που με τα χρόνια γίνεται η μεγαλύτερη της περιοχής! Συν το καιρό η πόλη πια ονομάζεται Ελμγουντ Σπρινγκς και χάρη στους φιλόδοξους κατοίκους της αποχτά σχεδόν τα πάντα και δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τις μεγαλύτερες πόλεις! Το πρώτο πράγμα που είχε αποχτήσει η πόλη ήταν ο χώρος αναπαύσεως για τη μετά θάνατον ζωή! Το Στιλ Μέντοουζ! Όλοι είχαν αγοράσει ένα κομμάτι γης για την αιώνια ανάπαυση τους!! Και ενώ στην αρχή λόγω ηλικίας των κατοίκων παρέμενε χωρίς καμμία παρουσία,άρχισαν οι αφίξεις στο κοιμητήριο της πόλης και τα παράξενα γεγονότα που λάμβαναν χώρα σε αυτό! Τι αντίκρυζαν όσοι πήγαιναν στην τελευταία τους κατοικία; Πολλά μυστηριώδη γεγονότα συνέβαιναν για τα οποία ίσως τα κοράκια που φώναζαν "κρααααα κρααα κρα"να μπορούσαν να διαλευκάνουν αν οι άνθρωποι μπορούσαν να τα καταλάβουν! Όλοι στην πόλη για αυτό μιλούν!Μπορούν; Άνθρωποι χάνονται και οι γείτονες δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει!Μιλούν ακατάπαυστα αλλά ο ένας μετά τον άλλον χάνονται και δεν ξαναγυρνούν! Το μυθιστόρημα θα το χαρακτήριζα κωμικό με έξυπνη πλοκή και μπορώ να πω πως δεν με κούρασε καθόλου η εναλλαγή των εποχών και των ανθρώπων που το απαρτίζουν! Ξεκινά το 1890 και φτάνει έως και λιγα χρόνια μετα στο 2021!!!! Κυλάει πολύ γρήγορα και είναι ένα βιβλίο που όλοι θα μπορούσαν να μιλούν για αυτό! Νομίζω πως δεν είναι τυχαίο που έγινε best seller!! Ευχαριστούμε τον ΩΚΕΑΝΌ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου